Beograd, Vračar, ul. Brane Crnčevića 6/II (bivša Ohridska)

 011/2430-886 063/477-900

Upis je u toku

Način Rada

Kalendarski pratimo školsku godinu (septembar-juni) kao i raspuste preporučene od strane Ministarstva prosvete.

Nastavu organizujemo na različite načine, zavisno od uzrasta i intersovanja dece i to:

  • Deca od 6 do 14 godina - dva puta nedeljno po dva školska časa (90 minuta).
  • Deca od 4 do 10 godina – kreativni vikend, jedanput nedeljno po dva školska časa (90 minuta).
  • Deca od 14 do 18 godina – blok nastava jedanput nedeljno (150 minuta).

Rad se odvija u malim grupama (maksimalno desetoro dece), uz pažljiv pristup potrebama svakog deteta. U svim grupama crtamo, slikamo i modelujemo, a u starijim grupama izradjujemo kolaže, grafike, reljefe, mozaike, fotografije, stripove, nakit kao i različite dekorativne i upotrebne predmete.

Programe prati nastava likovne kulture sa osnovama iz oblasti teorije forme i istorije umetnosti (za decu starijeg uzrasta) uz primenu svih likovnih tehnika. U školi koristimo najkvalitetnije materijalie i alate koji omogućavaju profesionalni pristup svim likovnim tehnikama i veštinama.

U školi se posebno neguje individualna inicijativa i samostalno izražavanje svakog deteta.

Primart u potpunosti obezbeđuje sav pribor i materijal, a svaki čas koji dete propusti – moguće je nadoknaditi u nekom drugom terminu.

Škola svojim polaznicima, koji su pohađali nastavu cele školske godine, dodeljuje diplome o završenom odgovarajućem programu i stepenu.

Za polaznike sedmog i osmog razreda koji se spremaju da upišu neku srednju umetničku školu, organizujemo pripremne časove za polaganje prijemnih ispita.

Grupe i Radionice

Radimo u malim grupama, od šestoro do maksimalno desetoro dece. To je način da se posvetimo svakom detetu na adekvatan način.

Deca su raspoređena po grupama prema uzrastu od predškolaca, preko svih razreda osnovne škole do završnih razreda srednje škole.

Nastava se odvija kroz različite kreativne i praktične radionice u kojima se primenjuju sve likovne tehnike i veštine koje se izučavaju na visokim školama likovnih i primenjenih umetnosti, a one su u potpunosti prilagođene dečjem uzrastu, mašti i slobodi izraza.

Ponosni smo na to što našu školu ne pohađaju isključivo likovno nadarena deca, već sva deca koja u sebi osećaju kreativnost i radost stvaranja.

Aktivnosti

Svake godine organizujemo izložbe svojih polaznika i učestvujemo na značajnim domaćim i međunarodnim dečjim likovnim takmičenjima.

Polaznici organizovano posećuju muzeje i tekuće izložbe u cilju edukacije, neposrednog upoznavanja sa likovnim delima i sticanja pozitivnih navika odlaska na kulturne manifestacije ovog tipa.

Za svoje polaznike, tokom letnjeg raspusta organizujemo dečji letnji kamp kada u prirodi celodnevno realizujemo različite programe koji, zbog svoje kompleksnosti, zahtevaju više vremena, prostora i prirodnog okruženja.

Izložbe

Od početka osnivanja, naša škola ulaže velike napore u promovisanju dečjeg likovnog stvaralaštva na ovim prostorima.

Tome u prilog govore brojne i zapažene samostalne izložbe od kojih izdvajamo: dve izložbe u Etnografskom muzeju, 2008. i 2009. godine, dve jubilarne izložbe u Dečjem kulturnom centru 2010. i 2015. godine, izložba Slagalice u Galeriji O3one 2011. godine, instalacija Reciklažno drvo i radionica za decu koju su vodili naši polaznici na Mikser festivalu 2012. godine i druge.

Izložbama promovišemo kreativnost i široj javnosti predstavljamo neograničene umetničke mogućnosti izražavanja dece i mladih.

Priznanja

Posvećeni smo učešću na konkursima, a radovi naših polaznika zapaženi su na različitim domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Sa međunarodnih konkursa Dečji Oktobarski salon i Radost Evrope, nosimo više nagrada i priznanja: likovne nagrade koje su dodeljene našim učenicima za radove realizovane u Primartu i strukovne nagrade koje su dodeljene predavačima naše škole za uspešno organizovanje i izvođenje nastave likovnog obrazovanja.

Na različitim izložbama, gde se promoviše dečja umetnost i dečje likovno stvaralaštvo, dosad je izlagalo preko 100 naših polaznika.

Gde se nalazimo?

Beograd, Vračar, ul. Brane Crnčevića 6/II
(bivša Ohridska)
Ponedeljak - Petak 17:00 - 21:00
Subota - 10:00 - 16:00
011/2430-886
063/477-900
Form by ChronoForms - ChronoEngine.com